Comuna Olcea
Înapoi la:HomeSunteţi la:MONOGRAFIE
Olcea, nr. 35, 417355 +40 0259-310.881 registratura@comunaolcea.ro
 
 
 
 
 
 
Consultare
Taxe şi impozite
ON - LINE
Comuna noastra
e-Formulare
Comunicate de Presa

Consultare Taxe şi impozite ON - LINE

Comuna noastra

e-Formulare

Comunicate de Presa

 

Istoricul Localității

 

Cea mai importantă aşezare, reşedinţa de comună, satul Olcea, este atestat documentar din anul 1552, sub numele de Olchea. Se pare că numele acestuia provine de la ulcea a€“ oală mică de lut, un cuvânt cu importanţă deosebită în comunitate având în vedere faptul că olcenii erau nevoiţi să aducă apă de la fântânile din pădure sau din satele învecinate deoarece zona este lipsită de apă.
Reşedinţa de comună nu este însă şi cea mai veche aşezare a comunei.

Documentele vremii atestă existenţa unei comunităţi active în satul Ucuris încă din anul 1344. Denumirea localităţii provine de la ucrus a€“ pământ galben.
Din istoria tumultuoasă a românilor evenimente importante au marcat de-a lungul timpului şi populaţia comunei Olcea. Merită menţionat faptul că în anul 1949, când a avut loc o revoltă împotrivă predării cotelor agricole, mai mulţi ţărani au fost arestaţi sau împuşcaţi.

În ceea ce privesc tradiţiile, localnicii au păstrat multe dintre datinile şi obiceiurile străbune, pe care le mai practică încă la anumite sărbători, piese vestimentare vechi şi deosebit de valoroase precum şi alte obiecte, cântece şi dansuri de folclor autentic.

 
Ultimele pagini vizitate de dvs: